De Zorgpin is gelanceerd!
En dat gebeurde door de allereerste Zorgpin uit te reiken aan ‘Tommie in de zorg’, Tommie Niessen.
Zoals dat hoort bij het geven van de Zorgpin omschreef ik op een persoonlijk kaartje waarom ik vond dat hij de pin verdient!

Beste Tommie,

De eerste zorgpin is voor jou!
Wat ik belangrijk vind in de zorg is betrokkenheid, eerlijkheid, respect en humor. En dat lees ik terug in je boek en je blogs, dat zie ik in je filmpjes en dat hoor ik in je verhalen.

Je zet daarnaast de zorgmedewerker op de kaart. Met zijn of haar mooie momenten, de lol en de verantwoordelijkheid, maar ook de uitdagingen en de moeilijke momenten. Jij gaat voor Topzorg! Pionieren betekent ook commentaar krijgen en daar sla je je met verve doorheen. Je gaat het gesprek aan of negeert het en blijft je op het positieve richten!
Om die redenen verdien jij de eerste pin.

Suzanne Verheijden

We hadden een leuke fotoshoot (op een hele koude dag) om dit bijzonder moment vast te leggen en Tommie was vereerd de zorgpin te mogen ontvangen:

Reactie Tommie:

Toen Suzanne mij vroeg of ik de eerste Zorgpin wilde ontvangen dacht ik:

‘Ik wil geen prijs ontvangen voor mijn werk in de zorg.’ Maar dit was ook niet het geval. Mensen die zorg krijgen kunnen de Zorgpin cadeau doen aan iemand die voor hen heeft gezorgd. Als blijk van waardering. En dat vind ik een hele mooie gedachte.

Wat ik ook mooi vind aan de Zorgpin is dat een deel van de opbrengst wordt geschonken aan een goed doel naar keuze. Zoals Alzheimer Nederland, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind, de Nederlandse Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Diabetesfonds.

Ik ben dankbaar dat ik de eerste Zorgpin heb mogen ontvangen. En ik denk dat nog heel veel zorgverleners dit mooie geschenk gaan krijgen voor de zorg die zij verlenen!

Dankjewel!
Tommie