F.A.Q.

Mag de ontvanger dit cadeau wel aannemen van zijn/ haar werkgever?

Ja! De Nationale Beroepscode van V&VN en NU’91 biedt op haar website een leidraad bij het aannemen van geschenken aan verpleegkundigen en verzorgenden. De code stelt dat verpleegkundigen en verzorgenden geen giften mogen accepteren, als deze meer zijn ‘dan een symbolisch gebaar van dank’. (En dat is precies wat de pin is!

Ook staat er in de code dat verpleegkundigen en verzorgenden rekening moeten houden met het beleid van hun eigen instelling bij schenkingen. Dit zou elke instelling op papier moeten hebben staan. Als zelfstandig werkende neem je geen lening aan van de zorgvrager en accepteer je geen gift in natura, geld of geschenk als het meer is dan een symbolisch gebaar van dank, zo schrijft de Beroepscode voor. Van den Bergh geeft voorbeelden. ‘Als een patiënt na ontslag een taart, bloemetje of doos bonbons aan de afdeling geeft, moet dat kunnen. Maar als hij aan alle verpleegkundigen van de afdeling apart een boekenbon geeft, wordt het een ander verhaal. Daar kun je over discussiëren. Of je zoiets dan aanneemt of niet, hangt af van het beleid van de instelling, de beroepscode en de algemene jurisprudentie. De pin is een symbolisch cadeau dus levert geen problemen op.’

Is het materiaal stevig genoeg als het per ongeluk de wasmachine in gaat?

Jazeker, de pin is gemaakt van warm geëmailleerd materiaal met de meest veilige sluiting die er bestaat. Dit product is een investering die nog jaren meegaat. Ook op 90 graden.

Hoe groot is de pin? Kan iedereen hem wel goed zien?

De pin is 2 mm dik en heeft een afmeting van 2,8 bij 2,5 cm. Opvallend doch subtiel.

Wat als iemand meerdere pinnen ontvangt in zijn carrière?

Dan heb je een zorgtopper te pakken! Geen probleem. De pin is subtiel van formaat, dus je kunt meerdere pinnen naast elkaar kan dragen of hem in de standaard zetten die in de verpakking zit.

Al mijn medewerkers zijn toppers. Kan ik deze pin in grote aantallen bestellen voor al mijn medewerkers?

Het kan, maar de pin is bedoeld als een persoonlijk cadeau. Neem even contact met ons op zodat we samen kunnen kijken hoe je het geschenk het persoonlijke karakter kunt geven wat het verdient!

Hebben jullie ook een pin voor slechte zorg?

Nee. Het draait om waardering. Het is bewezen dat belonen meer effect heeft dan straffen. 🙂

Hoeveel geld gaat er naar het goede doel?

Voor elke verkochte pin gaat er 2,50 naar het door de klant gekozen doel toe.
Je kunt kiezen uit: De Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind, Stichting Alzheimer Nederland, De Nederlandse Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Diabetesfonds.

Instagram

Nieuws

Speciale actie i.v.m. Corona

Wat wordt er in de zorg ongelofelijk hard gewerkt op dit moment. Wij dragen graag ons steentje bij. Tot en met 6 april 2020 stelde Buro StrakZ daarom een groot aantal gratis zorgpinnen ter beschikking. [...]