Tijdens het schrijfproces van een boek waar ik aan werk over de ‘Zorgmedewerker van de Toekomst’ heb ik bijna 40 mensen geïnterviewd, waaronder ook veel uitvoerend zorgpersoneel. Thema’s die tijdens veel gesprekken naar voren kwamen, waren werkdruk en arbeidsmarkttekort. Beiden nemen enorm toe. Maar het ging ook over schuldgevoelens. Schuldgevoelens omdat medewerkers zo’n groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben, dat ze vaak het gevoel hebben tekort te schieten.
Ik dacht elke keer: zeggen we wel vaak genoeg hoe blij we zijn met onze zorgverleners? Maken we wel vaak genoeg een complimentje? Bedanken we ze echt, uit ons hart? Het belang van waardering was ook onderwerp van gesprek. En dat bracht me op het idee van de zorgpin!

Waarom zou ik daar niet zelf mee aan de slag gaan? Een uniek product, speciaal hiervoor ontworpen wat je cadeau geeft aan iemand die die waardering kan gebruiken. Iemand die echt kwalitatieve zorg levert! Iemand die goed is in zijn vak en belangrijk voor je is geweest. Ik besloot er voor te gaan, en dat te combineren met mijn plannen rondom de zorg van de toekomst? Zo ontstond langzaamaan het idee voor een product, de verpakking en een doel waar een deel van de opbrengst heen kon!
En nu gaat het echt gebeuren! #zinin!